No-Risk

ZICHTBAAR BETER OP WEG

Autoruitschade OHRA

Heeft u autoruitschade en bent u verzekerd bij OHRA dan kunt u voor herstel van de ruitschade zoals een ster of barst in de voorruit rechtstreeks bij ons terecht.

Wat verstaan we precies onder ruitschade?

Je autoruit kan door veel oorzaken beschadigd of gebroken zijn. Bijvoorbeeld door een steentje of vandalisme. Het kan gaan om je voorruit, achterruit of zijruit, maar ook om een gebroken of gebarsten zonnedak. Als een van deze ruiten gebroken is, kunnen de scherven ook/zelfs je interieur beschadigen. 

Krassen of vuil op je ruiten zien we niet als schade. En zijn dus niet verzekerd. 

Basisdekking WA-extra of All Risk

Als je een WA-extra of All-risk autoverzekering hebt afgesloten, is deze schade verzekerd. Maar als je WA-Extra verzekerd bent, is er alleen dekking als er bij dezelfde gebeurtenis geen andere schade aan je auto is ontstaan. Als dat wel zo is, moet je kijken of je verzekerd bent voor die andere gebeurtenis. Als bijvoorbeeld een vandaal je ruit inslaat en je ruit bekrast, krijg je dit dus alleen vergoed als je de dekking Aanrijding hebt. Of als je All Risk verzekerd bent. Want bij een All Risk verzekering ben je altijd voor ruitschade verzekerd.

Ruit repareren of vervangen

Bij de vergoeding van de schade maken we onderscheid tussen het repareren van een ruit en het vervangen van een ruit.

Reparatie van ruit
Als je je ruit laat repareren door bij No-Risk, krijg je alles vergoed. Laat je je ruit repareren door een glasherstelbedrijf waarmee we niet samenwerken? Dan betaal je het eigen risico waarvoor jezelf hebt gekozen. 

Vervangen van ruit
Is de ruit niet meer te repareren en moet er een nieuwe in? Dan heb je wel een eigen risico. Als je de ruit laat vervangen door No-Risk waarmee we samenwerken, dan betaal je maar de helft van het eigen risico waarvoor je gekozen hebt. Natuurlijk mag je de autoruit ook laten repareren of vervangen door een ander bedrijf. In dat geval betaal je je totale eigen risico.

Informatie of afspraak maken.
Voor al uw autoruitvragen over herstel of voor het maken van een afspraak kunt u rechtstreeks contact opnemen met No-Risk Autoruitservice op telefoonnummer 088-0225800.
No-Risk Autoruitservice behoort tot de A-status gekwalificeerd autoruit herstelbedrijven.

autoruitschade ohra