No-Risk

ZICHTBAAR BETER OP WEG

Erkend Duurzaam

No-Risk Autoruitservice is Erkend Duurzaam. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDMh bewijst onze duurzame bedrijfsvoering bij reparatie en herstel van autoruiten.

Erkend Duurzaam bij autoruiten

Wat Erkend Duurzaam werkelijk betekent voor autoglas? Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in de bedrijfsvoering vastgelegd. Zo proberen wij altijd eerst de ster in een voorruit te repareren en als dit echt niet lukt dan pas de voorruit te vervangen. Het vervangen van een voorruit is natuurlijk een grotere belasting voor het milieu omdat er dan sprake is van meer afval. Bij een sterreparatie daarentegen is er bijna geen afval en zijn behalve de reparatiekosten ook de afvalstroom een stuk kleiner. 

Gescheiden afvalstroom

"Voorkomen is beter dan genezen!" De beste stap is dus om afval te scheiden aan de bron. Zo wordt 95% van het door ons vervangen autoglas aangeboden voor recycling.

Groene stroom

De energie die wij gebruiken is 100% groene stroom van Eneco uit hernieuwbare bronnen. Nieuwste actiepunt voor ons is het werken naar een gasloze ruimteverwarming. Doel is dit 2022 compleet gerealiseerd te hebben en de gasleiding af te koppelen.

Certificaat Erkend Duurzaam

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is een jaar lang geldig.